Simrishamn: Kamar Kabbani hungerstrejkar för Aleppo

hungerstrejk

Sedan måndag 26 september står Kamar Kabbani varje dag tillsammans med två vänner nere i Simrishamns hamn mellan klockan 9 och 16 för att protestera mot blodbadet i Aleppo. Sedan 25 september hungerstrejkar hon.
Hon berättar varför:
– Det är hemskt det som händer i Aleppo. Jag är så ledsen och känner att jag inte orkar fortsätta mitt liv som normal människa här i Sverige. I lördags när jag åt  kände jag att maten inte gick ner. Då bestämde jag mig för att sluta äta. Och sedan i lördags midnatt har jag inte ätit någonting.

Kamar Kabbani kommer från Aleppo där hon deltog i protester mot Assad. Nu bor hon i Simrishamn.
– Jag tänker fortsätta hungerstrejken så länge jag orkar. Vi står här för att uppmärksamma Assads och Rysslands bombningar av civila i Aleppo. Sverige och världen måste få upp ögonen för vad som händer i Syrien, avslutar Kamar Kabbani.

Text och foto: Tony Karlsson

Dela