Rapport från Sandersrörelsen

santacruz

 

Bernie Sanders primärvals-lokomotiv fortsätter tuffa fram över Kalifornien, den avgörande och mest betydelsefulla delstaten. Turen hade kommit till den lilla kuststaden Santa Cruz när jag och mina kamrater hade turen att få se kandidaten tala. Denna dag hade långt fler sympatisörer än väntat dykt upp och kön sträckte sig genom flera kvarter.

För oss som inte kom in i den fyllda arenan hade dock Sanders lite tid att avvara med ett tal på tio minuter. Sanders tog upp de vanliga frågorna, som miljö och sjukvård. Men störst gehör från den unga publiken i universitetsstaden Santa Cruz fick han när han lade fram kravet på gratis högre utbildning. Han framhöll även vikten av att vara delaktig politiskt. Alla måste vara en Stephen Curry i demokratin, sa han och hänvisade till stjärnan i det lokala basketlaget som gått till final. Efter talet till oss därute gick presidentkandidaten in i arenan och jublet vi hörde var öronbedövande.

Jesper Sydhagen

Foto: Erik Edlund

santacruz2

Dela